İphone Telefonlarda USB Flaş Bellek sıkıntısı

İphone Telefonlarda USB Flaş Bellek sıkıntısı

Android telefonlarda usb bellek takınca “dosya yöneticisi” programı ile kolaylıkla fotoğraf ve dosya paylaşımı yapılabilmektedir. Androidlerde açık kaynak kodu kullanıldığı için kolaylıkla bağlantı sağlanabilmekte ve dosya alışverişi sağlanmaktadır.

İphone telefonlarda kullanılan işletim sistemi IOS sistemdir ve bu Apple firmasının senelerden beri geliştirdiği programlama dilini kullanmaktadır. Apple piyasada tek el olabilmeyi bu sayede başarmaktadır. Kendi lisanslı sistemi üzerinden istediği gibi güncellemeler yapmakta ve her güncellemede sistemi geliştirmektedir.

İphone telefonlara bağlantı imkanı veren usb flaş bellekler piyasada satılmaktadır. Bu ürünlerde yaşanan sıkıntı, bazı IOS versiyonlarında çalışan usb belleklerin, başka versiyon ya da model iphonelarda çalışmamasıdır.

Buradaki problem üründen değil, Apple firmasının her IOS versiyonunda bazı portları kapatmasından kaynaklanmaktadır. Bir önceki versiyonda sorunsuz çalışan usb bellek, bir sonraki versiyonda çalışmayabilmektedir. Usb takınca daha önce usb’yi gören telefon, yeni versiyonda usb belleği görmeyebilmektedir.

İşin daha ilginç kısmı da, aynı seri üretimden çıkan iphone modelinin ülke bazlı çalışıp çalışmadığı durumlarla bile karşılaşılmasıdır.  Uzakdoğu için üretilen versiyonda çalışan bir usb bellek, Amerika için üretilen İphone’da çalışmayabilmektedir.

Sonuç olarak iphone telefonunuza bir usb bellek alıp fotoğraflarınızı, videolarınızı ve diğer dosyalarınızı yedeklemek istiyorsanız yukarıda bahsedilen sıkıntılarla karşılaşabileceğinizi bilmenizde fayda vardır.