304 Paslanmaz Çelik ile 316 Paslanmaz Çelik Arasındaki Fark Nedir?

Paslanmaz Çelik ürünlerde dünya çapında kabul gören çelik standardı 304 Çelik kalitesidir. Termos ürünlerinde de genellikle 304 paslanmaz çelik kalitesi kullanılmaktadır.

304 ve 316 paslanmaz çeliklerde bulunan yüksek seviyedeki krom ve nikel, onlara ısıya, aşınmaya ve korozyona karşı güçlü bir direnç sağlar. Sadece korozyona karşı dayanıklılıklarıyla değil, aynı zamanda temiz görünümleri ve genel temizlikleriyle de tanınırlar.

Her iki paslanmaz çelik türü de geniş kapsamlı endüstrilerde karşımıza çıkmaktadır . En yaygın paslanmaz çelik kalitesi olan 304, standart “18/8” paslanmaz olarak kabul edilir. 304 paslanmaz çelik, dayanıklı olması ve paslanmaz çelik levha , paslanmaz çelik çubuk ve paslanmaz çelik boru gibi çeşitli şekillerde şekillendirilmesinin kolay olması nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır . 316 çeliğin kimyasallara ve deniz ortamlarına karşı dayanıklılığı, onu üreticiler arasında popüler bir seçim haline getirmektedir.

316 Paslanmaz Çelik termoslarda kullanılan çelik kalitesi daha maliyetli olup,  daha uzun süreli sıcak ve soğuk tutabilme özelliğinden dolayı piyasada pahalı ürün kategorisinde bulunmaktadır. Çelik hammadde fiyatları karşılaştırıldığında 316 Paslanmaz çelik hammadde, 304 Paslanmaz Çelikten %40-%50 daha pahalı maliyetli olmaktadır.